Webshop

Een eigen webshop is meestal de manier om het best te verdienen via het internet, maar je moet wel weten waar je aan gaat beginnen. Een webshop laten maken is 1 punt. Maar nu wel een punt dat iedereen kan. Iets online weten te verkopen is dan weer wat anders. Je kan ook altijd gaan adverteren, maar je moet opletten dat je niet meer uitgeeft aan advertentiekosten dan dat er effectief binnen komt. Er komt heel wat kijken bij een webshop, wij vertellen hier heel wat van onze ervaringen.

Starten met een webshop.

Heb je nog geen ervaring met het maken en uitbaten van een website of webshop dan raad ik aan om eerst te kijken naar een affiliate webshop. Wil je alsnog beginnen met je eigen webshop met eigen voorraad, dan ga je hier heel wat info vinden. Ikzelf heb hier ook heel wat ervaring mee en heb meerdere projecten gehad. Sommige zeer succesvol, sommige waren verliesgevend en dit met zeer wat ervaring. Waar ik de meeste mensen voor wil waarschuwen is dat een webshop uitbaten niet simpel is. Ik ken tal van vriendinnen die een eigen webshop willen maken in de niche kleding of sieraad. Dit zal zeker tof klinken voor hun, maar bij mij gaan er direct alarmbellen rinkelen. De markt in kleding en sieraad is enorm verzadigd. Je moet gaan opboksen tegen een moordende concurrentie en wanneer je zelf geen unieke kleding en sieraad maakt zie ik het nooit goed komen. Mijn tip is vooral, verzin een tof en uniek concept waar je zelf een hobby van zou willen maken. Interesse in je product is enorm belangrijk, anders ga je nooit de energie blijven vinden om je project te blijven beheren. Geloof mij, de eerste 100den uren zal je enorm veel tijd spenderen zonder de inkomsten die je voor ogen hebt. Je zal vaak vloeken en als je dat met een onderwerp bezig bent waar je interesse niet hoog ligt kom je er niet. Zoek liefst iets totaal uniek wat enkel bij jou te vinden is. Echter zo iets vinden doe je niet zomaar, zo heb ik 1 product zelf uniek in België op de markt weten krijgen. Daar verdien je goed mee tot de concurrentie begint te komen.

Je webshop promoten.

Heb je jouw eigen webshop gemaakt dan kan je beginnen met verdienen. Simpel, maar zo simpel is dat zeker niet. Sta je niet in de top 3 in Google op vele zoekwoorden, dan ga je amper bezoekers en dus klanten op je website binnen krijgen. Je zal dus wat moeten gaan doen. 

Het eerste wat je kan doen is adverteren en hier zijn tal van opties voor. De bekendste is Google Adwords. Je betaald om in Google te komen staan en betaald Google dus ook per klik die binnen komt op je website. Je kan zeer snel vele potentiële klanten binnen halen maar pas op. Je moet dit goed optimaliseren of je zal meer betalen dan dat je aan inkomsten binnen zal halen. Op een zelfde manier is het ook mogelijk om te adverteren op social media of marktplaatsen. Al deze opties werkte voor mij goed, maar je moet dit echt goed optimaliseren. Voor mij was deze investering vaak net terug verdiend, maar zo probeerde ik mijn vast klantenbestand uit te breiden.

Voor mij was de beste manier altijd SEO. Ik heb mij al die jaren blijven inzetten op SEO wat betekend dat ik hoger in Google kom te staan dan mijn concurrentie. Zeker wanneer het aankomt op producten die door vele andere websites worden aangeboden is SEO wel van belang in mijn ogen. Bijna al mijn klanten komen hieruit wat mij ook geen geld kost. Let wel op, hoge posities halen in Google is wel een levenswerk. Dit kost mijzelf vaak een goed jaar per site voor deze wat goed begint te scoren.